Gyógyszerek mellékhatása a szexuális tevékenységekre

G

Az antidepresszánsoknak “szexuális mellék hatásai vannak”. De mit jelent ez?

Nem titok, hogy az antidepresszánsok szexuális mellékhatásokkal járhatnak. A depresszió kezelését végző betegek 30-70 százaléka a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatban valamilyen szexuális problémát tapasztal, de a “szexuális mellékhatások”kifejezés csalóka lehet. A legtöbb orvosi szakirodalom ezt a megfogalmazást használja anélkül, hogy kifejezetten elmagyarázná,mi történhet a páciens testével, és ez bosszantó lehet azok számára, akik szeretnék tudni, mi történik, amikor új gyógyszert próbál ki. Ez zavaró lehet azok számára, akik nem ismerik fel, hogy az általuk szerzett tapasztalat a gyógyszerek mellékhatása.

Most felfedjük a szexuális mellékhatások rejtélyét, és 5konkrét módon beszélünk az antidepresszánsokról, amelyek befolyásolhatják a szexuális életet. Tudva, hogy mit kell keresni, segít abban, hogy az antidepresszánsok hatással vannak-e rád.

Szóval nézzük meg:

Libidó elvesztése

Az antidepresszánsok leggyakoribb szexuális mellékhatása a libidó elvesztése, de mit jelent ez pontosan? Nos, ez másképp nézhet ki különböző embereknél. Egyesek számára ez azt jelenti, hogy kevesebbet akar szexelni, mint korábban. Mások úgy érezhetik magukat, mintha elfelejtették volna, hogy mi a szex – úgy érezhetik, mintha egyszerűen elhagyta a szókincsüket. A harmadik lehetőség egyes gyógyszerek esetében egyfajta letargia, amely előfordulhat, hogy megöli az impulzusokat, köztük azt is, ami a szexet is élvezhetővé teszi.

Nehézségek az orgazmussal

Az antidepresszánsok megnehezíthetik vagy lehetetlenné tehetik az orgazmust (ezt anorgazmusnak nevezik). Mi több, ezek a gyógyszerek képesek arra, hogy még akkor is, ha csúcspontot érel valaki, akkor sem érzi jól magát. Igen, komolyan. Ez az, amikor kifizetődő ismerni a saját. Ha észreveszik, hogy az eddig bevált dolgok, már nem hozzák a kívánt hatást, a gyógyszer befolyása alatt állnak.

Merevedési zavarok

Antidepresszánsok alkalmazása esetén egyeseknél nehézséget okozhat az erekció bekövetkezése vagy fenntartása. Ez az egyik leggyakrabban jelentett szexuális mellékhatás, és szerencsére az orvosok segíthetnek rajta.

Hüvelyi szárazság

Az antidepresszánsok (valamint az allergia és a hideg gyógyszerek) csökkenthetik a női természetes vaginális nedvességét. Ez hüvelyi szárazságot okozhat, ami viszketést,égést és fájdalmas együttlétet idéz elő.

Genitális zsibbadás

Érdemes észrevenni, hogy az a fajta tapintás és játék, amik eddig izgatóak voltak, egyszerűen nem már nem válik be, vagy sokkal hosszabb időt vesz. Üdv a genitális zsibbadásban, ahol a stimuláció, amely általában kellemes érzést kelt, már semmihatást nem hoz.
Tehát emberek, ez az, ami a “szexuális”mellékhatásokat jelenti. Ha ilyen tüneteket tapasztaltok,beszéljetek orvosaitokkal. A szexuális életednek nem kell szenvednie a kezelés hiánya miatt.

Szerzőröl

admin

Hozzászólás

legújabb cikkek

Legújabb hozzászólások

Kategóriák

Felnőtt tartalom!

A weboldalon felnőtt tartalmú szövegek és képek találhatóak! Ha azt szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.