4 egészségügyi előnye a szexnek

4

Az emberek több okból is szeretkeznek – a fizikai élvezetért, az érzelmi kapcsolatért és a szerelem kifejezéséért. Most hozzáadhatod az általános egészséget a listához. Itt szeretném bemutatni a szex néhány egészségügyi előnyét.

  1. Testmozgás. A szex alatt elégetett kalóriák száma attól függ, mennyire erőteljes és hosszú az aktus, nem kétséges, hogy több kalóriát égetsz el, mint ha csak a TV előtt ülnél. És legyünk őszinték, sokkal szórakoztatóbb, mint felvenni a cipőt és elmenni az edzőterembe.

  2. Stresszoldó. A túl sok stressz számos egészségügyi problémához vezethet – megnövekedett kortizol szinthez (ami súlygyarapodáshoz vezethet), magas vérnyomáshoz és legyengült immunrendszer funkcióhoz, csak, hogy néhányat említsünk. A szex alatt felszabaduló vegyi anyagok a stressz következtében keletkező káros enzimek ellen küzdenek. Azok a személyek, akik rendszeresen szexelnek, bizonyítottan alacsony vérnyomást mutatnak
    és jobban reagálnak a stresszes helyzetekre. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a nők jobb hangulatban lesznek, ha előző este szexeltek.


  3. Fájdalomcsökkentés. Az endorfinok egy olyan anyagcsoportot alkotnak, melyeket a testünk termel és ami természetesen fájdalomcsillapítást eredményez. Néhány kutatás szerint az endorfinok orgazmus alatt szabadulnak fel. Az endorfinok előnyei mellett sok nő azt állítja, hogy az orgazmus segít a menstruációs görcsök enyhítésében.


  4. Alvás javulás. Az oxitocin, az orgazmus hatására felszabaduló vegyi anyagnak számos egészségügyi előnye van, az egyik az álmosság! Amellett, hogy szorosabb kapcsolatba kerülsz a partnereddel, az oxitocin segíthet aludni.Szerzőröl

admin

Hozzászólás

Létrehozta admin

legújabb cikkek

Legújabb hozzászólások

Kategóriák

Felnőtt tartalom!

A weboldalon felnőtt tartalmú szövegek és képek találhatóak! Ha azt szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.