Ételek a szerelemért: Ezek az afrodiziákumok tényleg működnek?

É

A Fülöp-szigeteken van egy étel, amit balutnak neveznek.Miután egy kacsa tojást megtermékenyítettek, jól felforralják, mielőtt kikelne,így készítenek egy ropogós (és némileg zavaró)különlegességet, mely feltehetőleg hatásos afrodiziákum.Émelyítőnek találod? Ez megmutatja, hogy az emberek képesek majdnem minden olyan dolgot a szájukba venni, ami esetleg növelheti a libidójukat.

Történelmileg az afrodiziákumokat azért választották, mert hasonlítanak (még ha csak homályosan is) a szexuális szervekre vagy illatukra és ízükre. Évszázadokkal később a modern tudomány okot ad arra, hogy kételkedjünk abban, hogy ezek a régi dolgok valóban működnek-e… vagy mégis?

Nem beszélhetünk egy fallikus alak erejét illetően, de a bennszülött vezetőink nem tévedtek mindenben. A tudomány azt sugallja, hogy számos étel valóban jókedvűvé tehet. Hozzá szeretnéd adni ezeket az étlapodhoz? Hagyd, hogy ízlelőbimbóid eldöntsék számodra.

KagylóNem is találhatnál klasszikusabbat ennél a puhatestűnél. A legenda szerint Casanova napi ötven kagylót evett meg. Még a nőknek is adott ezekből az érzéki, csúszós teremtményekből a csábítás egyik formájaként.

A tudomány: A kagyló magas a cinkben, aminél kimutatták, hogy növeli a spermiumszámát, valamint a tesztoszteront (mindkét nemnél fontos libidó fokozó hormon). 2005-ben egy amerikai és olasz kutatócsoport megállapította, hogy az osztrigák gazdagok ritka aminosavakban,amelyek fokozzák a nemi hormonok szintjét. Az osztrigáknak omega-3zsírsav előnye is van, amelyről kimutatták, hogy növeli a boldogságot, ami soha nem rossz dolog az ágyban. Ráadásul az sem fáj, hogy egy nyers osztriga sima, sós textúrájú, ami emlékeztet a… Nos, tudod mire.

Avokádó

A fa amely ezt a gyümölcsöt termeli, az aztékok számára ahuacuatl néven vagy here fa megnevezéssel volt ismert. Lehet, hogy az aztékok különösen piszkos fantáziájúak voltak (végtére is nem rendelkeztek Tv-vel), de azt hitték, hogy a fák kettős lógó gyümölcse nagyon hasonlít a „családi ékszerekre”. A spanyolok olyan szexuálisan obszcén eredetű gyümölcsnek találták, hogy a hívők számára megtiltották, hogy megegyék.

A tudomány: Az avokádónak nem csak gyönyörűen krémes textúrája van, hanem csodálatos tápanyagokat is tartalmaz. Bár nincs olyan tanulmány,amely kifejezetten összekapcsolja az avokádó fogyasztást a jobb libidóval, de az egészséges test a szexuális egészség lényeges eleme. Ez a gyümölcs potenciális szexerősítő ereje az omega-3zsírsavaknak köszönhető, amelyek segítenek a tesztoszterontermelésében; az E-vitamin, amelyről azt állítják, hogy segíti a nemi hormonok termelését és a fehérjét, szintén megtalálható benne.

MandulaSemmi szexi sincs benne, de nagy táplálék mennyiséget rejt magában. Ebből vagy más okból kifolyólag, ezek az ízletes diófélék termékenységi szimbólumnak tekinthetőek a történelem folyamán. Alexandre Dumas híres nőcsábász (és szerző) minden alkalommal mandula levest fogyasztott, mielőtt valamelyik szeretőjével találkozott volna. Mandulákat még említenek a Bibliában is, ahol Sámson illatos olajágat használ, hogy elcsábítsa Dáliát.

A tudomány: Mint az avokádónak, a mandulának is rengeteg energiafenntartó tápanyagai vannak, köztük az E-vitamin és a rost. L-arginint is tartalmaznak, olyan anyagot, amelyet krémekben és gélekben használnak, amelyeket a nemi szervekhez alkalmaznak a merevedésnövelése érdekében. Tehát a mandula nemcsak egy kiváló ételnassolásra, hanem hatásos a szexuális állóképesség növelésére is, ha szükséges.

Füge

Vágtál már valaha fel egy friss fügét? Ahhoz,hogy mélyre mennyünk a füge csábító titkairól, próbáld megolvasni D.H. Lawrence költeményét, melyet erről a kellemes gyümölcsről írt. A versben elmondja, hogy az olaszok azt állítják, hogy a füge a „női rész” megfelelője, és hogy Ádám és Éva használtak füge leveleket, hogy elfedjék szégyenüket. „Füge a női rejtély gyümölcse”. Ez megmagyarázhatja, hogy ez az ízletes gyümölcs afrodiziákumként is ismert. De működik?

A tudomány: Bár nincsenek olyan tanulmányok, amelyek alátámasztanák a füge libidóra hatóerejét, ez a kis gyümölcs biztosítja a vasat, a káliumot és a különböző ásványi anyagokat, amelyek valóban hasznosak a szervezetnek. Próbáld ki, etess meg egyet partnereddel.

Banán

Nem titok, hogy ez a fallikus gyümölcs afrodiziákumként is ismert. Indiában a termékenységi isteneknek szánták ajándéknak. Közép-Amerikában a piros banánfák rügyeit afrodiziákumként fogyasztják el. Az iszlámban a banán volt, és nem az alma a tiltott gyümölcs.

A tudomány:A banán nem csak tele van káliummal, magnéziummal és B-vitaminnal(ami fontos a szexuális és általános jólét szempontjából),hanem a bromelain enzimet is tartalmazza, amelyről azt hiszik, hogy fokozza az immunrendszert és esetleg a férfi libidót is. A tudomány, bár támogatja ezt, mégis csak korlátozottan.

Spárga

Miért tartják ezt az ételt afrodiziákumnak? Nicholas Culpepper, 17. századi angol gyógynövény-készítő szerint a spárga „férfiban és nőben egyaránt felkelti a szexuális vágyakat”. Ezt az ízletes zöldséget Európában olyan erősnek tartották, hogy a 19. századi franciák a házassági vacsoráknál három külön fogásként is felszolgálták.

A tudomány:A spárga káliumot, rostot, vitaminokat tartalmaz… találsz valami mintát benne? A spárgában folsav is van, amelyről elmondható,hogy fokozza a hisztamin termelést, ami segít a férfiaknak és a nőknek az orgazmus elérésében. Ez az étel tartalmaz protodioscint is, amelyet egyes libidóerősítő kiegészítőkben használnak.

SzarvasgombaBár ezek a földi barna gombák kulináris gyöngyszemnek számítanak, ízük nem mindenki számára megfelelő, különösen a szűk költségvetésűek számára. A történelem során ezek a ritka,ízletes gombák afrodiziákumként jelentek meg. Napóleon is ette ezeket a libidója növelésére és a 18. századi francia politikus Jean Anthelme Brillat-Savarin szerint a szarvasgombák „hatalmas szexuális vágyat keltenek a férfiakban a nők iránt”.

A tudomány: Bár a szarvasgomba hálószobai előnyeit nem támasztja alá a tudomány, az a jellegzetes szarvasgomba-pézsma úgy tűnik, hogy feléleszti a férfi feromon androsztenon illatát. Más szóval ez az illat vonzóbbá teszi a férfiakat a nők számára. A szarvasgomba leginkább romantikus éttermekben ízletes ételekben jelenik meg.


Szerzőröl

admin

Hozzászólás

Létrehozta admin

legújabb cikkek

Legújabb hozzászólások

Kategóriák

Felnőtt tartalom!

A weboldalon felnőtt tartalmú szövegek és képek találhatóak! Ha azt szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.