A csokoládé valóban felfrissíti a szexuális életet?

A

Montezuma biztosan így gondolta. A történészek azt állítják, hogy minden este, mielőtt az ő háremjébe visszavonult, az aztékok királya egy aranyszínű serpenyőből ivott rengeteg csokoládét, aztán bedobta az arany tálcát egy tóba. Később a történészek megjegyezték, hogy az azték király többet használhatta a kakaóitalt hashajtásra, mint afrodiziákumnak.

Mindazonáltal az azték nép biztosan összekapcsolta a csokoládét az állóképességgel. Az azték harcosok – és csak az a harcosok –rendelkeztek csokoládé ostyákkal. Azonban még a harcművészeknek is tilos volt enni, kivéve kampány közben.

Egyébként a csokoládéafrodiziákumos hírneve a majáktól is származhat. Minden tavasszal a maják tartották egy kakaó ültetési rituálét,melynél 13 éjszakára szükséges volt a férfi ültetők számára a cölibátus megtartása. Csak a 14. éjszakán, volt megengedve nekik, hogy visszatérjenek a feleségükhöz, ahol a kakaó babot ültetik.

A hírhedt szakértők, mint Casanova és a Marquis de Sade szintén mérlegelték a csokoládé afrodiziákum tulajdonságait. Azt mondják, hogy Casanova nevezte el először a csokoládét a„szerelem elixírje” néven. Úgy tartják, hogy Marquis de Sadea „spanyol légy” beágyazásával a csokoládéba, érte el azt a hatást, hogy jobban el tudta csábítani a hölgy vendégeit.

A viktoriánus korban sokan úgy vélték, hogy a csokoládéfogyasztása önkényes cselekedetnek számít, a regények olvasásával együtt. Attól tartottak, hogy ilyen romlott tevékenységek vezethetnek a túlzott szenvedélyekhez és lázongásokhoz.

Egyestudósok azt sugallják, hogy a csokoládé csipetnyi mennyiségű vegyületet tartalmaz, amely nyugtató hatást gyakorol az agyra.Talán ez a hatás ami eléri mind a férfiak, mind a nők számára,hogy jobban kívánják a csokoládét. Egy tanulmány szerint a nők mintegy fele szeret csokoládét enni a szexhez. Mit szeretnek a férfiak ajándékként a Valentin-napra? Csokoládék,természetesen.

Függetlenül attól, hogy a csokoládé afrodiziákum-e vagy sem, minden bizonnyal érzéki. A csokoládé örömet szerez és nem csak öt érzéket ébreszti fel, hanem, hogy megemeli a szellemi érzékeket. A csokoládé ünnepélyesebbé teszi a partikat, minden összejövetelt és minden különleges időpontot.

Szerzőröl

admin

Hozzászólás

legújabb cikkek

Legújabb hozzászólások

Kategóriák

Felnőtt tartalom!

A weboldalon felnőtt tartalmú szövegek és képek találhatóak! Ha azt szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.