Egy partner jelenléte jobbá teszi ételünket

E

Stabil, boldog kapcsolatban élsz? Ha igen, akkor remek híreink vannak. Ma már tudományos bizonyíték van arra, hogy a romantikus kapcsolatok rengeteg pozitív hatással vannak elménkre, testünkre és pénztárcánkra. Néhány dolog melynél egy partner jobbá teheti életünket:

  1. Több pénz

A tíz éve együtt élő párok akár jövedelme meghaladhatja a háromszorosát is annak, ami egy egyedülálló személynek rendelkezésére áll. A kiadások megosztása sokkal hatékonyabb és praktikusabb.

  1. Kevesebb stressz

Egy egyetemi kutatás kimutatta, hogy az egyedülálló embereknek sokkalta magasabb a kortizol szintje, mint a kapcsolatban élőké. A kortizol, egy stressz hormon, ami túl sok szorongást és magas stresszt okozhat szervezetünkben.

  1. Egészséges szív

A szerelem segít a„ketyegő” megfelelő működésében. A koszorúér műtéten átesetteknél 3-szor nagyobb a valószínűsége, hogy 15 évvel később is élnek és virulnak. Egyetemi kutatók hozzá kapcsolják a hosszú életet a boldog házassághoz.

  1. Gyógyító erő

A tudomány néha őrültségnek hangzik, de bebizonyosodott, hogy egy partnerrel jelenléte életünkben gyorsabb gyógyulást eredményez.A „szeretet hormon”, az oxitocin, gyulladás csökkentő tulajdonságú, mely elősegíti a gyógyulást felgyorsulását.

  1. Depresszió elleni védelem

A kapcsolatban lévőemberek ritkábban tapasztalják meg a problémákat, mint az egyedülálló emberek. Egy egyetem állítása szerint, amikor boldog vagy, dopamin szabadul fel szervezetedben és folyamatosan jól érzed magad.

  1. Hosszú élet

A hosszú távú,elkötelezett kapcsolatban élőknél 15% -kal is nőhet az átlagéletkor. Egy tanulmány szerint az erős kötelékek érzelmi támogatást nyújtanak és elterelnek a kockázatos életmódbeli szokásokról.

  1. Tiszta életmód

Kiderült, hogy ha van valaki, akihez haza mehetsz, nem fogod megvárni a zárást a hely ivóban. A hosszútávú kapcsolatban élők kevesebb alkoholt és drogokat fogyasztanak.

  1. Jobb befektetések

Néhány olasz tudós akik a befektetési magatartásokat tanulmányozták, bebizonyították,hogy a házasságban élők sokkal jobb befektetéseket hajtottak végre, és sokkal jobban tudták felépíteni anyagi hátterüket. A kapcsolatban élők, jobb belátással tudják megtervezni a jövőjüket és kifizetéseiket.

  1. Kevesebb orvoslátogatás

Köszönhetően annak, hogy a kapcsolatban élők egészségesebb életmódot folytatnak, az embereknek ritkábban kell orvoshoz menni, mivel kevesebb egészségügyi problémájuk akad. Ehhez hozzájárul, az egészséges étkezés, a tervezés a jövőre és a törődés valaki iránt.

Szerzőröl

admin

Hozzászólás

Létrehozta admin

legújabb cikkek

Legújabb hozzászólások

Kategóriák

Felnőtt tartalom!

A weboldalon felnőtt tartalmú szövegek és képek találhatóak! Ha azt szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.